Alavijas ir jo nauda Jūsų grožiui

Aš mėgstu kosmetiką, kurioje yra alavijo ekstrakto. Kodėl? Alavijas turi ramninačių savybių, atgaivina, drėkina. Tai super augalas, kuris, pasirodo turi gerų savybių, kurios naudingos ne tik mūsų grožiui.


Alavijas gydo odos nudegimus saulėje, todėl jei nudegėte, išbandykite šį alavijo gydomąjį poveikį tiesiog namuose. Alavijo pagalba galite paversti savo veido odą lygia ir spindinčia. Alavijas taip pat naudingas, gydant vabzdžių įkandimus, alergines reakcijas, egzemą, nudegimus, uždegimus, žaizdas ir psoriazę. Alavijo nauda yra palaima žmonės, turintiems jautrią odą. Alavijas padės ir sudrėkins, jeigu kenčiate dėl sausos odos. Jis sudrėkins ir leis lengviau pasisavint deguonį per odą, kas sustiprins odos audinius. Alavijas padeda atkurti natūralų odos grožį.

Maža to, alavijas turi priešuždegiminių sąvybių, kurios padeda norint išgydyti spuogus. Alavijas mažina uždegimus, todėl gali padėti nuo žaizdelių, kurios atsirado dėl spuogų spaudymo. Jis taip pat gydo spuogų randus ir paraudimus. Todėl jis taip paplitęs kosmetikoje, jį dažnai deda į dušo želes, šampūnus, losjonus, veido kremus ir panašiai J

Augalas turi 12 natūralių medžiagų (salicilo rūgštis, augaliniai sterolai, enzimai ir kt.), kurios mažina uždegimą be jokių šalutinių poveikių.

Jis yra gausus vitaminų, tokių kaip A, B1, B2, B6, B12, C ir E, folio rūgšties ir niacino. Todėl, kasdien geriant alavijo sultis, sustiprinsite ir apsaugosite imunitetą nuo bet kokio išorinio neigiamo poveikio.

Alavijo sultyse gausu mineralų: vario, geležies, natrio, kalcio, cinko, kalio, chromo, magnio ir mangano. Todėl vartokite šias sultis kasdien ir mineralinių medžiagų nepritrūksite.

Alavijo sultys natūraliai palaiko ir valo virškinimo sistemą, tai padės žmonėms, kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, kadangi alavijo sudėtyje yra fermentų (proteazių, lipazių ir kt.), kurie padės sklandžiau suvirškinti maistą.

Alavijas padeda mums jaustis gerai ir sureguliuoja kūno svorį, mažina rėmens graužimą, artritą ir cukraus kiekį kraujyje. Stiprina dantenas ir padaro dantis stiprius ir sveikus. Yra puikus tonikas moterų reprodukcinei sistemai, jis naudingas moterų gimdai. Šampūnai su alaviju padės plaukus padaryti sveikus, taip pat išgydys nuo pleiskanų. Alavijas gydo kvėpavimo sutrikimus, jis padės dažnai kenčiantiems nuo peršalimo, bronchito, užgultos nosies ir kitų kvėpavimo sistemos sutrikimų.

Sumažina gliukozės kiekį kraujyje ir padeda, sergant diabetu. Mažina virškinimo trakto problemas, pavyzdžiui, skrandžio skausmus arba skrandžio rūgščių kilimą. Alavijas turi saponinų, kurie pasižymi antimikrobiniu poveikiu, kovoja prieš bakterijas, virusus ir grybelius.

Kadangi alavijas naudingas ir veido odai, iš jo gaminamos veido kaukės.

Pirmoji kaukė. 1 valg. š. alijošiaus sulčių sumaišykite su 2 valg. š. pašildyto medaus. Gerai suplakite ir gautą masę tepkite ant veido. Palikite 10–15 minučių ir nuplaukite. Idealiai tiks mišriai, riebiai, sausai, normaliai odai. Tačiau šios kaukės nepatartina bandyti kenčiančioms nuo kuperozės (išsiplėtusių kapiliarų).

Antroji kaukė. Šis būdas tiks visoms skubančioms ir neturinčioms laiko. Tereikia alijošiaus lapus sumalti mėsmale ar kitaip sutrinti ir gauta mase padengti veido odą. Palaikykite 10–15 minučių ir nuplaukite iš pradžių šiltu, o vėliau vėsiu vandeniu. Labiausiai tiks riebiai ir mišriai odai.

Trečioji kaukė. 1 valg. š. kiaušinio trynio sumaišykite su 1 valg. š. alijošiaus sulčių ir 1 valg. š. grietinėlės. Kaukę tepkite ant veido ir kaklo, o kai pirmas sluoksnis sudžius, pakartokite procedūrą. Taip darykite iki kol pasibaigs kaukės masė. Laikykite 20–30 minučių. Nuplaukite šiltu, o vėliau vėsiu vandeniu. Tinka brandžiai, suvytusiai odai.

Kosmetikos priemonės, kuriose yra alavijo:

 



Ir daug, daug kitų priemonių :)

Rašyti komentarą

0 Komentarai